Monday, August 20, 2007

I can be your snackshero, baby

Hej jag vill prata lite med er om en förmåga jag har. Jag är villig att kalla det en superkraft. Jag kan nämligen, lyssna noga nu, återskapa maträtter/snacks jag smakat. Som en sorts kokkonstens Peter Petrelli.
Skulle ni ha mage att påstå att det inte räknas som en superkraft trycker jag snabbt upp den här bönsalladen från Max Hamburgerrestaurang i ert tryne och låter dressingen tala för sig själv.

- 2 tsk äppelcidervinäger
- saft från 1 lime
- olivolja som förhåller sig 2:1 till vätskan ovan
- 2 msk italiensk salladskrydda
- 3-4 msk FINT hackad lök, gärna röd- eller salladslök
- ev 1/3 finhackad chili
- salt och peppar

Blanda allt detta och smaka av.
Känn efter vad du är för bönsalladstyp och lägg till lite mer chili om du känner att du är en edgy sådan. Kan tänka mig att man skippar limen och kör på enbart vinäger om man känner att man är en sån som druckit för mycket mojitos i sommar.

Häll sedan dressingen över
- bönor of choice, gärna tre sorter.
På Max serveras en mix av kikärtor, kidneybönor, stora vita bönor och en och annan svart böna. Själv använde jag kidney, borlotti och stora vita för jag hade inget annat och det var det ingen som klagade på, allra minst jag själv.
Låt stå i rumstemperatur och marinera lite innan servering.
Under tiden kan du, for kicks, gå på Max och köpa deras bönsallad i platskopp för 15kr och sedan jämföra.
- Shit, Britas bönsallad smakar nästan likadant fast godare! kanske du utbrister.
- Nej, rättar jag dig då. Vår bönsallad, mitt barn. VÅR.