Monday, March 9, 2009

KNASBOLLENS STÖKIGA SMYCKEN

"Salvador Dali" säger nån (inte för att jag kan komma på i vilket sammanhang det skulle vara, men i alla fall) och du tänker på en massa smälta saker stöttade av träklykor. Kanske dyker det också upp en bild av en snubbe i tights med en larvig hatt också, med en svans som blöder. Kanske får namnet dig att känna doften av hemmajäst rödvin som du tutades i av nån snubbe som körde surrealist-snack medan hans stånd tryckte mot din skotskrutiga overknee-strumpa, vad vet jag, i vilket fall är det dags att tänka om, för i helgen har jag lärt mig nya saker om Salvador "Knasbollen" Dalí som bevisar (även för mig) att han faktiskt är ett geni.

Han har nämligen, förutom målningarna, gjort:

1. bestick formade av snäckskal (hittar tyvärr ingen bild på hela internet, men ni kan ju tänka er)
2. schackpjäser formade som hans fingrar
3. Chupa Chups-loggan (!)
4. STÖKIGA SMYCKEN!!!!!
Till kollektionen hör bl a ett brosch format som ett hjärta med någon sorts mekanik som gör att det bultar. Inceríble. På bild är såklart inte original (de flesta har bara tillverkats i ett ex) utan replicas som finns i museishopen i Florida (finns tydligen ett museum där också) och kan köpas för 200 dollar typ. Lätt värt.

Pax köttmunnen!

*ÄR PROFFS PÅ ATT UPPFOSTRA MIG SJÄLV*

Utövar lite klassisk betingning på mig själv för att jobba disciplinerat: för varje avbockad ruta på Att Göra-listan får jag flukta lite i senaste Vogue, idiotsäkert nog för mitt söta lilla huvve.