Monday, May 5, 2008

VAD TYCKER VI OM 118 100?


118 100 kan man ringa om man vill ha numret till nån man kanske legat med som råkade ge en eller två siffror fel. Nu har de dock utökat sin tjänst från ett simpelt stalkerverktyg till en sms-frågelåda om vadsomhelst.
Det är ganska kul faktiskt:

1. Jag och Px2 sitter och jobbar. Vi börjar av nån anledning prata om att Charlotte Perelli väl hade ett eget sminkmärke? P premiärtestar tjänsten och skickar iväg frågan Vad heter Charlotte Perellis sminkmärke? Först kommer ett sms att de har lite mycket att göra, men ett par timmar senare kommer svaret, "by Charlotte Perelli" eller nåt.

Inte så funny, men man börjar ju ana möjligheterna.

2. Kommer hem och berättar om tjänsten för min kille, som såklart vill testa. Vilken linje på Beckmans går Jonas Nordin?skickas iväg. Svar morgonen efter: Jonas Nordin går sista året på reklamlinjen och är en mycket begåvad kille. Ha det fint!

Loves att de la in en värdering.

3. På jobbet igen, brottas med att jag inte kan lösa Rubiks Kub. (Jag har å andra sidan aldrig försökt, har inte vågat försöka, så rädd att jag ska vara dålig på det.)
Till oraklet skickas Hur ska man tänka när man löser Rubiks Kub?
Svar: Hur man ska tänka när man löser Rubiks Kub är helt olika från person till person, alla har vi olika tankegångar och lösningar som passar just oss. En undersökning som nu presenterats visar att Rubiks Kub kan lösas på under 26 vridningar. Totalt ska det finnas 43 miljarder kombinationer på Rubiks Kub. Namnet kommer från den ungerska skulptören och arkitekten Erno Rubik. Ha det bra!

Eh, lite otillfredsställande va? "... helt olika från person till person, alla har vi olika tankegångar..." - nähä?!
Å andra sidan var det nog jag som ställde frågan fel, det framgick faktiskt inte att jag ville lära mig hur.

Den riktiga guldgruvan i detta ligger hur som helst på kampanjsidan där man kan läsa andras frågor samt hjälpa till att besvara de som de inte lyckas besvara (läs: googla) själva.
Jag älskar i alla fall ambitionen, även om det känns lite fånigt att en fråga om jeansbrallans höjd besvaras med att hög midja "blev ingen succé".

Update: Väntanu, det här börjar likna en infomercial?
Jag tycker INTE att ni ska sms:a som galningar för det kostar tolv kronor, tydligen. Men det är roligt att läsa frågorna på hemsidan, det var det jag ville ha sagt. Och internet är für alle (däremot ville Elton John på allvar stänga ner det ett tag, hela internet, för att se om fildelarna gav upp, typ).