Monday, September 17, 2007

For crying out loud, Filmkrönikan!

Som dotter till en SVT-anställd har jag blivit fostrad att aldrig snacka skit om den statliga televisionen, men när Filmkrönikan sänds börjar det fan klia under huden. Jag bli tokig på de skojsiga programledarna som levererar sina analyser med kluriga formuleringar (enligt de själva), och deras överdrivna ansiktsuttryck som dramatiserar deras poänger får mig att undra om de tror att de pratar med en förståndshandikappad. De har liksom alla förutsättningar att göra ett underhållande program. Det handlar ju om film. Film är roligt. Men gah, när de sitter framför den katastrofala dekoren (filmaffischer varav en från the Shining, vad originellt) och låtsas vara frågvisa mot varandra som om inte båda sett samma film, då önskar jag att jag stannat kvar på femman där en 26-årig oskuld fick lära sig sex av en gammal tant, det var i alla fall ärligt.

Men apropå film är peppen helt enorm på det här:

6 comments:

Johan Karlsson said...

Det är lätt att raljera när man är anonym, eller hur?

B said...

Det är lätt att träda fram med sitt fulla namn när man heter Johan Karlsson, eller hur?

Martin said...

Hahaha. Spot on.

Viktorov said...

Jag är också väldigt missnöjd med filmkrönikan. Och jag är nästan mest missnöjd med den konstiga Misfitsaktiga frisyren. Var har dom grävt fram den?

Manis said...

Jag orkar inte heller se Filmkrönikan, den där killen alltså. Jag kan inte ens ha på text-TV och bara lyssna. "Jag vill inte bara tycka saker om film, jag vill SE UT som att jag tycker saker om film" ???

Viktorov said...

Ja! Vad är det med det? Jag var ju på filmfestivalen i fredags och idag, så sjukt många UFOn! Cineasm leder till att man ser ut som ett freak. Watch it!