Friday, November 16, 2007

En krishnas doft

Det här med att hitta sin egen doft (alltså artificiell doft inte body odor - då har vi en annan typ av problem) är ungefär lika svårt som att hitta en perfekt genpool för sina framtida barn att simma i, och ända sedan jag gav upp tonårsflyktiga L'eau d'Issey och dess likar med fräscha noter för 10+ år sedan har jag letat efter Den Rätta. Nåt som luktar jag fast ett bättre jag, en som alltid är presentabel (läs: liggbar) och har alla hästar i stallet.

På nåt magiskt sätt lyckades jag dock hitta en asbra doft åt en annan människa, som jag vid tillfället inte ens träffat än, vid mitt nyårsbesök i NY. Skrev om'et i gamla bloggen:

... som det viktigaste shoppingstoppet i tisdags vilket var Bond No9 där vi åt Kristoffer skulle byta en parfym som var en pres till Malin. Ni kan ju haja att det är svårt att välja parfym åt någon annan men M gav mig
otroligt bra värdeord, typ "blommigt, jasmin och möjligen lite sött" och "akta så det inte blir Gaultier". Butiksbiträdet var grymt och gav oss massor av prover (med eau de parfum, helt galet), till mig bl a den doften jag till sist valde, Nuits de NoHo, och jag är helt såld. M kommer dofta bäst i Sthlm den här våren.
Alla ni parfymsnubbar (Viktor) borde ta er dit, det är amazing.


Allafall den här parfymen, Nuits de NoHo, var ju Malins doft, men jag kunde ändå inte sluta tänka på den, vaknade med blöta lakan och bara gots to have it. Så när jag drog in J på Bond no 9 i juni och han också blev eld och lågor lät jag (med fejkad motvilja) honom köpa en liten flaska åt mig trots att ingen hade några pengar, men det var ju Doften. Och ja jag känner mig lite smutsig för den var ju inte min egentligen men gah, den sexy och lite hård med patchouli och bergamot, men också lite jasmin typ hej jag gillar att kramas (*lääänge*). Plus att man fåren i en sånhär fin liten paketpåse:

Men nu är flaskan snart slut (HORROR).
Och jag har inte råd med deras tusenkronorsflaskor.

Så jag tänker såhär (walk with me):
Jag går till Kungsholmen, in på Hare Krishnabutiken bredvid Govindas, köper alla eteriska oljor jag behöver (de finns där, för Krishna bor i Patchouli och hur jag vet detta är en helt annan historia som inkluderar Mimmi och vanilj) och blandar min egen?
Jag vet det är lite "varför ska man köpa en Acne t-shirt för femhundra när jag kan sy en själv typ lika bra?!" (man ba: nej det kan du inte för de har liksom mönsterkonstruktörer till sitt förfogande), men kan ju vara värt att testa. Eller?

Ps. Alla som har chansen MÅSTE besöka denna underbara butik på Bleecker St där man förutom sjukt bra vägledning till rätt doft får fina doftprover som ser ut som små karameller:

2 comments:

Monika said...

good luck!

Anonymous said...

Hej Im ny på denna webbsida, och jag ville bara säga hej. Detta kan vara en stor webbplats och im glad att jag gick. Nytt till denna blogg tack för välkommen. Jag kom bara för att denna underbara blogg och ville presentera mig för alla. Detta är verkligen en så bra webbplats.